Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-05@11:15:36 GMT

چرا تبخال می زنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۰۳۶۹۴

چرا تبخال می زنیم؟

به گزارش جام جم آنلاین، این بدان معنی است که احتمال اینکه شما یا کسی که می‌شناسید در بدنش ویروس تبخال دهانی داشته باشد، زیاد است و برخورد با زخم‌های دردناک و تحریک‌کننده تبخال ممکن است به یک مشکل مکرر برای شما تبدیل شود. اما تبخال چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟ همه آنچه باید درباره آن بدانید، در ادامه آمده است:

تبخال چیست؟

تبخال جوش‌ ها یا تاول‌های دردناکی است که روی صورت، عموما در ناحیه دهان یا لب‌ها ظاهر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تبخال معمولا با احساس سوزن سوزن شدن، خارش یا سوزش شروع می‌شود و در نهایت بعد از یک یا دو روز به صورت جوش یا تاولی دردناک بروز می‌کند و پس از ترکیدن جوش‌ها، ممکن است پوسته سختی تشکیل شود.

چه چیز باعث تبخال می‌شود؟

تبخال ناشی از ویروسی به نام «هرپس سیمپلکس» است. به گزارش سازمان بهداشت ملی بریتانیا، در صورت ابتلا، این ویروس تا آخر عمر در پوست شما باقی می‌ماند و گاهی باعث بروز تبخال می‌شود.

نوعی از ویروس هرپس سیمپلکس که باعث تبخال دهانی می‌شود «اچ‌اس‌وی-۱» (HSV-1) نام دارد.

هرکسی می‌تواند از طریق تعاملات روزمره با مردم مانند استفاده از ظروف یکسان برای خوردن غذا به اچ‌اس‌وی-۱ مبتلا شود.

بیشتر افراد در سنین جوانی پس از تماس نزدیک با پوست فردی که به تبخال مبتلا است در معرض آن قرار می‌گیرند؛ با این حال، علائم تبخال چند سال بعد و در سنین بالاتر ظاهر ‌می‌شود. هیچ راهی برای اطلاع از ابتلای به این ویروس وجود ندارد مگر آنکه تبخال بزنید.

تبخال مسری است

جوش‌ های تبخال به شدت مسری‌ هستند و سازمان بهداشت ملی بریتانیا هشدار می‌دهد: از زمانی که برای اولین بار احساس سوزن سوزن شدن، خارش یا سوزش در صورت خود می‌کنید، تبخال‌ شما مسری می‌شود و تا زمانی که کاملا خوب نشود، مسری باقی می‌ماند. این موضوع ممکن است بیش از ۱۰ روز طول بکشد.

در صورت ابتلا به تبخال باید از به اشتراک گذاشتن هر چیزی که با جوش تبخال در تماس است مانند کرم‌های درمانی، حوله، کارد و چنگال خودداری کنید.

سازمان بهداشت ملی بریتانیا همچنین توصیه می‌کند که از لمس جوش تبخال هم خودداری شود مگر اینکه بخواهید از کرم درمانی استفاده کنید و در آن صورت باید بلافاصله دستان خود را بشویید.

یکی از مهم‌ترین کارهایی که هنگام تبخال زدن نباید انجام داد بوسیدن نوزادان است زیرا ممکن است به تبخال نوزادان منجر شود. بنا بر اعلام سازمان بهداشت ملی بریتانیا، تبخال نوزادان می‌تواند برای آن‌ها بسیار خطرناک باشد زیرا سیستم ایمنی بدن آنان به اندازه کافی برای مقابله با این ویروس رشد نکرده است.

چگونه می‌توان تبخال را درمان کرد؟

کرم‌ها و چسب‌زخم‌هایی که بدون نیاز به نسخه پزشک در دسترس‌ هستند می‌توانند به بهبود تبخال و تسریع فرایند آن کمک کنند.

داروساز می‌تواند کرم‌هایی را برای تسکین درد و سوزش، کرم‌های ضدویروس برای تسریع زمان بهبودی و چسب‌زخم‌های تبخال برای محافظت از پوست تا زمان بهبودی را توصیه کند.

اگر مرتبا تبخال می‌زنید، استفاده از کرم ضد ویروسی به محض اینکه احساس کردید تبخالی دارد روی پوستتان ظاهر می‌شود، ممکن است به بهبود سریع آن کمک کند.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، همچنین سازمان بهداشت ملی بریتانیا خوردن غذاهای خنک و نرم در زمان بهبودی تبخال و مصرف استامینوفن یا ایبوپروفن برای تسکین درد و تورم را توصیه می‌کند. اما اگر تبخال تا ۱۰ روز برطرف نشد یا بسیار بزرگ و دردناک بود و با تورم و درد لثه و زخم در دهان همراه شد، باید به پزشک عمومی مراجعه کرد. همچنین اگر سیستم ایمنی بدن شما ضعیف است در صورت بروز تبخال باید با پزشک عمومی خود مشورت کنید.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: تبخال هرپس سیمپلکس جوش تبخال سازمان بهداشت ملی بریتانیا کرم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۳۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه پروژه بهداشتی و درمانی در شهرستان چالدران به بهره‌برداری می‌رسد

فرماندار شهرستان چالدران در مراسم آغاز عملیات اجرایی سه طرح بهداشتی و درمانی در این شهرستان گفت: سه طرح بهداشتی و درمانی نیز که مربوط به مصوبات سفر اول استاندار آذربایجان‌غربی بوده آماده بهره‌برداری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، محمدرضا عبدالله‌نژاد امروز _شنبه پانزدهم اردیبهشت_ در مراسم آغاز عملیات اجرایی سه طرح بهداشتی و درمانی شهرستان چالدران اظهار کرد: این طرح‌ها با هدف توسعه زیرساخت‌ها و ارائه خدمات بهتر به مردم منطقه اجرایی می‌شود.

وی افزود: هر سه پروژه خانه بهداشت روستای مخور، مرکز ویژه جامع سلامت شهر سیه‌چشمه و مرکز فوریت‌های پزشکی سیه‌چشمه از مصوبات سفر دوم استاندار آذربایجان‌غربی هستند.

فرماندار شهرستان چالدران گفت: مجموعاً ۲۷۰ میلیارد ریالی قرارداد منعقد شده برای احداث این پروژه‌ها بوده که از این میزان ۱۳۰ میلیارد ریال تخصیص نقدی انجام گرفته است.

عبدالله‌نژاد تصریح کرد: از جمله پروژه‌هایی که در شهرستان چالدران و در حوزه بهداشت و درمان جهت بهره‌برداری آماده شده دو پروژه از مصوبات سفر اول استاندار به چالدران شامل خانه‌های بهداشت روستاهای سازاغل و مادلو است.

وی ادامه داد: پروژه دیگر در این راستا بهره‌برداری از پایگاه فوریت‌های پزشکی قره‌چی بولاقی بوده که در آینده نزدیک با هزینه‌کرد ۱۰۰ میلیاردریالی مورد افتتاح و به بهره‌برداری خواهد رسید.

مجتبی علیزاده مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چالدران نیز در آئین آغاز عملیات اجرایی طرح‌های بهداشتی و درمانی این شهرستان گفت: در مجموع تعداد ۶ مرکز جامع سلامت و ۴۰ باب خانه بهداشت برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به ساکنین شهرستان چالدران در حال خدمات‌رسانی هستند.

کد خبر 750554

دیگر خبرها

  • فوق‌تخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • سه پروژه بهداشتی و درمانی در شهرستان چالدران به بهره‌برداری می‌رسد
  • در صورت حمله اسرائیل به رفح «حمام خون» به راه می‌افتد
  • هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره حمله به رفح
  • یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • انتقاد یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • سازمان جهانی بهداشت: در صورت حمله اسرائیل به رفح «حمام خون» به راه می‌افتد
  • آمار جدید قربانیان جنگ غزه
  • راه اندازی خانه بهداشت کارگری در مبارکه
  • افزایش ۱۲ درصدی ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری پزشکی سال ۱۴۰۳