Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، هیرسوتیسم ناشی از افزایش هورمون‌‌های مردانه (آندروژن‌ها) به خصوص تستوسترون است. روش‌های خود مراقبتی و گزینه‌های درمانی موثر برای زنان مبتلا به هیرسوتیسم در دسترس هستند.

علائم هیرسوتیسم

هیرسوتیسم یا پرمویی، شامل موهای تیره و ضخیمی است که معمولا در نواحی‌ای از بدن زنان ظاهر می‌شوند که اصلا درآنجا مویی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نواحی معمولا عبارتند از صورت، سینه، پایین شکم، داخل ران و پشت. نظرات متفاوتی در مورد علل پرمویی وجود دارد. زمانی که سطح آندروژن بالا باعث هیرسوتیسم می‌شود، در طول زمان ممکن است علائم دیگری نیز ایجاد شوند، که فرآیند ویریلیزیشن نام دارد. علائم ویریلیزیشن عبارتند از موارد زیر:

کلفت شدن صدا تاسی آکنه کاهش سایز سینه افزایش توده عضلانی بزرگ شدن کلیتوریس چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر فکر می‌کنید موهای ضمخت زیادی روی صورت و بدن خود دارید، باید برای صحبت در مورد گزینه‌های درمانی به پزشک مراجعه کنید.

موی زیاد در صورت یا بدن اغلب نشانه‌ی یک مشکل پزشکی اساسی است. اگر به مدت چند ماه رشد سریع و زیاد مو در ناحیه صورت و بدن داشتید، و یا در صورت تجربه علائم ویریلیزیشن، با سریع به پزشک مراجعه کرده و تحت بررسی قرار بگیرید. ممکن است به متخصص غدد و متابولیسم یا متخصص پوست ارجاع داده شوید.

علل هیرسوتیسم

از جمله علل هیرسوتیسم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، که اغلب با بلوغ آغاز می‌شود، منجر به عدم تعادل هورمون‌های جنسی می‌شود. گاهی اوقات سندرم تخمدان پلی کیستیک با گذر زمان باعث رویش بیش از حد مو، قاعدگی نامنظم، چاقی، ناباروری و گاهی چندین کیست بر روی تخمدان شود. سندرم کوشینگ، زمانی رخ می‌دهد که بدن در معرض سطوح بالای هورمون کورتیزول قرار دارد. این سندرم می‌تواند ناشی از تولید بیش از حد کورتیزول توسط غده فوق کلیه و یا مصرف داروهایی مانند پردنیزون در طولانی مدت باشد. هیپرپلازی مادرزادی آدرنال، این یک عارضه ارثی است که از مشخصه‌های آن می‌توان به تولید غیرطبیعی هورمون‌های استروئید، از جمله کورتیزول و آندروژن، توسط غدد فوق کلیه اشاره کرد. تومورها: به ندرت تومورهای آندروژن‌ساز در تخمدان‌ها یا غدد آدرنال می‌توانند موجب هیرسوتیسم شوند. داروها، برخی داروها می‌توانند باعث ایجاد هیرسوتیسم شوند. این داروها عبارتند از: ماینوکسیدیل (ماینوکسیدیل، روگین)؛ دانازول، که برای درمان زنان مبتلا به اندومتریوز استفاده می شود؛ تستوسترون (آندروژل، Testim)، دهیدرو اپی اندروسترون (DHEA). در صورتی که همسرتان از محصولات موضعی حاوی آندروژن‌ها استفاده کند، ممکن است از طریق تماس پوست با پوست نیز تحت تاثیر قرار گیرید.

هیرسوتیسم می‌تواند از نظر روحی آزاد دهنده و ترسناک باشد. برخی از زنان از داشتن موهای زائد زیاد خاجالت‌زده هستند. برخی ممکن است دچار افسردگی شوند. بعلاوه، اگرچه هیرسوتیسم عوارض فیزیکی ایجاد نمی‌کند، اما علت اصلی عدم تعادل هورمونی می‌تواند باعث ایجاد عوارض فیزیکی شود.

در صورتی که مبتلا به هیرسوتیسم هستید و قاعدگی‌های نامنظم دارید، ممکن است مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک باشید که می‌تواند مانع  باروری شود. زنان که از داروهای خاصی برای درمان هیرسوتیسم استفاده می‌کنند، به دلیل نقص‌های مادرزادی نباید باردار شوند.

تشخیص هیرسوتیسم

آزمایشاتی که مقدار هورمون‌های خاص از جمله تستوسترون یا هورمون‌های شبیه تستوسترون، را در خون شما اندازه‌گیری می‌کنند، می‌توانند به تعیین اینکه آیا میزان بالای آندروژن منجر به هیرسوتیسم شده است یا خیر، کمک کنند. پزشک همچنین ممکن است شکم بیمار را معاینه کرده و برای بررسی وجود توده‌هایی که می‌توانند نشان دهنده تومور باشند، معاینه لگن انجام دهد.

درمان هیرسوتیسم

در صورتی که هیرسوتیسم نشانه‌ای از اختلال غدد درون ریز نداشته باشد، نیازی به درمان نیست. اما درمان برای زنان که نیاز به درمان دارند یا به دنبال درمان هستند، شامل درمان هر گونه اختلال اساسی، ایجاد یک روتین خود مراقبتی برای موهای زائد و تلاش‌های مختلف درمانی و داروها می‌باشد.

داروها

در صورتی که روش‌های زیبایی و خودمراقبتی برای درمان موهای زائد جواب نداد، در مورد مصرف دارو برای درمان هیرسوتیسم، با پزشک مشورت کنید. هنگام مصرف دارو معمولا 6 ماه، متوسط چرخه زندگی یک فولیکول مو، طول می‌کشد تا نتایج قابل مشاهده‌ای به دست آورید. داروهای تجویزی عبارتند از:

قرص‌های ضد بارداری: قرص‌های ضدبارداری یا سایر داروهای ضد بارداری هورمونی که حاوی استروژن و پروژستین هستند، هیرسوتیسم ناشی از تولید آندروژن را درمان می‌کنند. قرص‌های ضدبارداری یک درمان رایج برای هیرسوتیسم در زنانی است که قصد باردار شدن ندارند. عوارض جانبی احتمالی ناشی از مصرف این دارو شامل تهوع و سردرد است. آنتی‌آندروژن‌ها: این نوع داروها از اتصال آندروژن‌ها به گیرنده‌های خود در بدن جلوگیری می‌کنند. در صورت موثر نبودن قرص‌های ضدبارداری، معمولا 6 ماه بعد، آنتی‌آندروژن‌ها تجویز می‌شوند.

رایج‌ترین آنتی‌آندروژن مورد استفاده برای درمان هیرسوتیسم عبارت است از اسپیرونولاکتون (Aldactone، Carospir). نتایج جزئی هستند و معمولا حداقل 6 ماه بعد قابل مشاهده می‌باشند. ​عوارض جانبی احتمالی ناشی از این دارو شامل بی‌نظمی قاعدگی است. از آنجایی که این داروها می‌توانند باعث نقایص مادرزادی شوند، هنگام استفاده از آنها نباید باردار شوید، و باید از قرص‌های ضدبارداری استفاده کنید.

کرم موضعی: کرم افلورنیتین یک کرم موضعی است که برای موهای زائد صورت تجویز می‌شود. 2 بار در روز باید کرم را مستقیم روی ناحیه تحت درمان اعمال کنید. این کرم باعث کند شدن رشد موهای جدید می‌شود، اما موهای زائد موجود را از بین نمی‌برد. می‌توان از این کرم همراه با لیزر رفع موهای زائد بدن برای افزایش تاثیر استفاده کرد.

روش‌های مورد استفاده برای هیرسوتیسم

روشهای حذف موهای زائد که نتایج آنها ممکن است پایدارتر از روش‌های خود مراقبتی باشند- و ممکن است با درمان پزشکی ترکیب شوند- عبارتند از:

لیزر درمانی: پرتوهای بسیار متمرکز نور (لیزر)، به مظور آسیب زدن به فولیکول‌های مو از پوست عبور کرده و از رشد مو جلوگیری می‌کنند (فوتو اپیلیشن). ممکن است برای از بین بردن موهای زائد نیاز به چندین جلسه لیزر موهای زائد داشته باشید. برای افرادی که موهای زائد مشکی، قهوه‌ای یا بور دارند، معمولا روش فوتواپیلیشن نسبت به الکترولیز گزینه بهتری است.

با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای لیزرهای مختلف مورد استفاده برای این روش از بین بردن موهای زائد، مشورت کنید. افرادی که پوست برنزه یا تیره دارند، در معرض خطر ابتلا به عوارض جانبی ناشی از لیزرهای خاص، از جمله تیره شدن یا روشن شدن تن پوست، تاول و التهاب هستند.

الکترولیز. این درمان شامل قرار دادن یک سوزن کوچک در هر فولیکول مو است. سوزن با انتشار یک پالس جریان الکتریکی، به فولیکول مو آسیب رسانده و در نهایت آن را از بین می‌برد. ممکن است به چندین جلسه درمان نیاز داشته باشید. الکترولیز برای افرادی که به طور طبیعی موهای بلوند یا سفید دارند، بهتر از لیزر درمانی است.

الکترولیز روشی موثر، اما دردناک است. قبل از درمان به منظور کاهش درد و ناراحتی از یک کرم بی‌حسی استفاده می‌شود.

شیوه زندگی و درمان‌های خانگی برای هیرسوتیسم

روش‌های خود مراقبتی که در زیر عنوان شده است، به طور موقت موهای زائد صورت و بدن را از بین برده و کاهش می‌دهد. هیچ شواهدی مبنی بر اینکه اصلاح موهای زائد باعث زیادتر شدن آنها می‌شود، وجود ندارد.

کندن: کندن مو یکی از روش‌های عالی برای حذف موهای زائد جزئی است، اما برای از بین بردن موهای زائد در نواحی بزرگ کاربردی ندارد. موهای کنده شده ممکن است دوباره رشد کنند. می‌توان موهای زائد را با موچین، بند، یا سایر دستگاه‌های طراحی شده به این منظور، کند.

اصلاح: اصلاح یک راه سریع و آسان است، اما باید به طور مکرر انجام شود. وکس یا موم: این روش شامل استفاده از موم گرم بر روی نواحی دارای موهای زائد است. زمانی که موم سرد شد از روی پوست کنده می‌شود. موم موهای زائد را در نواحی بزرگ به سرعت از بین می‌برد، اما ممکن است تا حدودی احساس سوزش ایجاد کرده و باعث تحریک پوست و قرمزی شود. دپیلاسیون یا مو زدایی: موبرهای شیمیایی را می‌توان روی پوست دارای موهای زائد اعمال کرد. این محصولات در انواع مختلفی از قبیل ژل، کرم یا لوسیون در دسترس هستند. این محصولات ممکن است پوست را تحریک کنند و باعث التهاب پوست شوند. همچنین به منظور حفظ نتایج باید به صورت مکرر از موبر استفاده کنید. سفید کردن: بلیچینگ باعث سفید شدن موها شده و دیگر موها قابل مشاهده نیستند. محصولات سفید کننده مو که معمولا حاوی پراکسید هیدروژن هستند، ممکن است باعث سوزش پوست شوند. قبل از استفاده از هر محصولی، حتما اول آن را در یک ناحیه کوچک روی پوست تست کنید.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: زنان هیرسوتیسم قرص های ضدبارداری خود مراقبتی موهای زائد برای درمان آندروژن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۵۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بدن درد می‌گیریم؟

درد عضلانی که قسمت کوچکی از بدن شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد، معمولاً به دلیل استفاده بیش از حد از آن ناحیه از بدن ایجاد می‌شود برای مثال درد بازو‌ها ناشی از بلند کردن جعبه‌ها در طول روز همچنین ممکن است یک آسیب جزئی باشد، مانند کبودی شانه پس از زمین خوردن.

به گزارش ایسنا، با این حال زمانی که در سرتاسر بدنتان درد احساس می‌کنید، به احتمال زیاد این وضعیت ناشی از عفونت، بیماری یا دارویی است که مصرف کرده‌اید.

در ادامه به نقل از «وب ام دی» به چند مورد از دلایل بدن درد می‌پردازیم:

مشکل جریان خون

اگر در بازوها، پا‌ها یا هر دو درد دارید، عضلات شما ممکن است خون کافی دریافت نکنند. در ابتدا، ممکن است فقط زمانی که ورزش می‌کنید متوجه آن شوید، اما به مرور زمان ممکن است هنگام نشستن یا راه رفتن آن را احساس کنید. این معمولاً ناشی از وضعیتی به نام تصلب شرایین است و زمانی رخ می‌دهد که در لوله‌هایی که خون را به ماهیچه‌های شما می‌رسانند، انسداد ایجاد می‌شود.

کم کاری تیروئید

این عارضه زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید شما به اندازه کافی برخی از هورمون‌های کلیدی را تولید نمی‌کند. این وضعیت می‌تواند باعث درد عضلات و مفاصل و همچنین تورم و حساسیت شود. همچنین این وضعیت می‌تواند شما را خسته کند و منجر به مشکلات حافظه، نازک شدن مو، خشکی پوست، کلسترول بالا، کند شدن ضربان قلب و مشکلات دیگر شود. پزشک شما می‌تواند یک آزمایش خون ساده انجام دهد تا متوجه شود آیا کم کاری تیروئید دارید یا خیر. دارو‌ها می‌توانند به جایگزینیِ هورمون‌های از دست رفته کمک کنند.

آنفلوآنزا یا سایر عفونت‌ها

هنگامی که ویروس آنفلوآنزا وارد بدن می‌شود، تب و احتقان را به همراه می‌آورد و می‌تواند باعث درد ماهیچه‌های شما به خصوص در پشت، پا‌ها و بازو‌ها شود. معمولاً در عرض یک هفته یا بیشتر به خودی خود بهبود می‌یابد، اما اگر بهبود نیافت با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین اگر مشکلات سلامتی دیگری دارید و آنفلوآنزا می‌گیرید یا سرفه‌ای دارید که از بین نمی‌رود، باید این شرایط را نیز بررسی کنید. سایر عفونت‌ها از جمله کووید۱۹ و اچ آی وی نیز می‌توانند باعث درد‌های عضلانی شما شوند.

دارو‌ها

دارو‌هایی به نام استاتین‌ها برای کنترل کلسترول بالا استفاده می‌شود و حدود ۳۰ درصد از افرادی که این دارو‌ها را مصرف می‌کنند می‌گویند درد عضلانی دارند. اگر این اتفاق برای شما افتاده است، با پزشک خود صحبت کنید. آن‌ها ممکن است بتوانند داروی متفاوتی به شما بدهند.

لوپوس

این یک نوع بیماری خودایمنی است و باعث می‌شود سیستم ایمنی که به طور معمول به محافظت از بدن کمک می‌کند، به بافت‌ها و اندام‌ها حمله کند. زمانی که لوپوس مفاصل یا ماهیچه‌های شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، می‌تواند آن‌ها را سفت کند و حرکت آن‌ها باعث درد شود. هیچ درمانی وجود ندارد، اما دارو‌ها و ورزش‌های خاص می‌توانند به کنترل علائم کمک کنند. با پزشک خود در مورد اینکه چه چیزی برای شما بهتر است، صحبت کنید.

روماتیسم مفصلی

این نیز یک بیماری خودایمنی است - عمدتاً مفاصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به از دست دادن استخوان شود. این شرایط می‌تواند باعث درد و التهاب در سراسر بدن شود و مفاصل شما ممکن است به شکل‌های عجیب و غریب متورم شوند. دارو و فیزیوتراپی می‌تواند به کاهش علائم کمک کند، اما هیچ درمانی وجود ندارد. در برخی موارد ممکن است برای ترمیم مفاصل آسیب دیده به جراحی نیاز داشته باشید.

درماتومیوزیت

این بیماری خودایمنی عضلات و مفاصل را دردناک می‌کند و باعث ایجاد بثورات دردناک، خارش دار، قرمز یا بنفش روی پلک‌های شما می‌شود. همچنین روی بند انگشتان، آرنج‌ها، زانو‌ها و انگشتان پا لکه‌هایی ایجاد می‌کند، می‌تواند پوست شما را خشک کند، مو‌های شما را نازک کند و باعث تورم و تحریک پوست اطراف ناخن‌های دست شود. ممکن است بر اثر عفونت، دارو‌ها یا سرطان ایجاد شود. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما پزشک می‌تواند به شما در مدیریت علائم با دارو‌ها و فیزیوتراپی کمک کند.

فیبرومیالژیا

این وضعیت می‌تواند باعث درد در مفاصل و ماهیچه‌ها و همچنین مشکلاتی در خواب، خلق و خو و حافظه شود. دانشمندان فکر می‌کنند زمانی اتفاق می‌افتد که مغز سیگنال‌های درد معمولی و خفیف را دریافت و به اشتباه آن‌ها را تشدید کند. ممکن است بر اثر بیماری، جراحی یا استرس شدید روانی ایجاد شود. دارو می‌تواند علائم را کاهش دهد و ورزش و تکنیک‌های آرام سازی مانند یوگا نیز ممکن است سودمند باشد.

آرتریت پسوریاتیک

این وضعیت ترکیبی از التهاب مفصل و یک اختلال پوستی است. مفاصل دست ها، انگشتان، پاها، زانو‌ها و جا‌های دیگر ممکن است احساس سفتی داشته باشند. درد ممکن است فقط در یک طرف بدن ظاهر شود یا در هر دو طرف متقارن باشد. آرتریت پسوریاتیک ممکن است دامنه حرکتی شما را محدود کند و صبح‌ها شما را خسته کند.

پلی میوزیت

این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که چیزی – احتمالاً یک ویروس یا مشکلی در سیستم ایمنی شما – باعث التهاب ماهیچه‌های سراسر بدن به ویژه در شکم، شانه‌ها، بالای بازو‌ها و قلب شود. با گذشت زمان، ماهیچه‌های شما شروع به شکستن می‌کنند و ممکن است قورت دادن یا نفس کشیدن سخت باشد. پزشک ممکن است دارو‌هایی را برای کاهش التهاب یا آرام کردن سیستم ایمنی بدن و فیزیوتراپی را برای کمک به بازیابی قدرت عضلانی پیشنهاد کند.

سندرم خستگی مزمن

علامت اصلی این وضعیت خستگی شدید است که با هیچ چیز دیگری قابل توضیح نیست. ممکن است با ورزش یا فشار روانی بدتر شود، اما استراحت آن را بهتر نمی‌کند. همچنین ممکن است درد عضلانی، مشکلات حافظه، گلودرد، درد مفاصل و سردرد داشته باشید و نتوانید خوب بخوابید. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما دارو و فیزیوتراپی می‌تواند به مدیریت علائم شما کمک کند.

تب منقوط کوه‌های راکی

باکتری به نام R. rickettsii باعث آن می‌شود و نیش کنه معمولاً نحوه ابتلا به آن است. بیشتر علائم آنفلوآنزا مانند تب، لرز، سردرد، حالت تهوع، بی خوابی و درد‌های عضلانی را دارد. بثوراتی که خارش ندارند پس از چند روز می‌توانند روی مچ دست و مچ پا ظاهر شوند و سپس پخش شوند. آنتی بیوتیک‌ها آن را درمان می‌کنند و هر چه زودتر آن‌ها را مصرف کنید بهتر است. اگر درمان نشود، می‌تواند منجر به التهاب در ریه‌ها، قلب و مغز و سپس نارسایی کلیه شود.

 بیماری لایم

باکتری‌های ناشی از نیش کنه نیز باعث این بیماری می‌شوند. این بیماری می‌تواند باعث تب، لرز، خستگی، بدن درد و سردرد شود. لایم همچنین می‌تواند منجر به ایجاد بثورات نیز شود. بیماری لایم با آنتی بیوتیک درمان می‌شود، اما برخی از افراد پس از اتمام دارو همچنان درد و خستگی دارند.

 اسپوندیلیت آنکیلوزان

این یک نوع آرتریت مزمن است که ستون فقرات و گاهی اوقات سینه، زانو و ... را نیز ملتهب می‌کند. این بیماری باعث درد و سفتی عضلات به خصوص در صبح می‌شود. موارد جدی می‌تواند منجر به از دست دادن حرکت در پشت و کمر شود، زیرا استخوان‌های ستون فقرات در کنار هم رشد می‌کنند. همچنین ممکن است بر گردن تأثیر بگذارد. در صورت مشاهده علایم با پزشک خود صحبت کنید، زیرا درمان اولیه می‌تواند به مدیریت این بیماری کمک کند.

 پلیمیالژیا روماتیکا

این عارضه به سرعت باعث درد و سفتی در شانه‌ها، گردن، بازو‌ها یا ران‌ها می‌شود که می‌تواند در صبح بدتر شود. همچنین ممکن است تب، خستگی، کاهش وزن، افسردگی و بی اشتهایی داشته باشید. پزشکان فکر می‌کنند ژن‌های خاصی می‌توانند احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش دهند. چیزی در محیط، مانند ویروس نیز ممکن است نقش داشته باشد. استروئید‌ها می‌توانند درد و التهاب را کاهش دهند و علائم شما ممکن است از بین بروند، اما این وضعیت می‌تواند عود کند.

علاوه بر مواردی که در بالا عنوان شد، دکتر «پراساد کاسبکار»، یک متخصص در این باره می‌گوید: انواع خاصی از بدن درد می‌تواند با سرطان مرتبط باشد و باید بسیار آگاه بود که این نوع از درد‌ها ممکن است جدی‌تر باشد. به طور کلی، بدن‌درد مرتبط با سرطان دارای دو یا سه ویژگی است.

دکتر کاسبکار انواع درد‌های بدن که می‌تواند نشان دهنده رشد سلول‌های سرطانی باشد را اینگونه فهرست می‌کند:

دردی که با قطع دارو عود می‌کند

چنین دردی معمولاً طولانی مدت است و فقط با دارو‌ها یا درمان‌های خاص برای درد تسکین می‌یابد. با قطع دارو ممکن است درد عود کند.

دردی که با علایم نگران‌کننده همراه است

درد ممکن است با علایم خاص دیگری مانند کاهش وزن، کاهش اشتها، سرفه، خلط خونی، خون در ادرار و بسیاری از علایم دیگر همراه باشد.

درد در قسمت‌های خاصی از بدن بدون بیماری زمینه‌ای

ویژگی کلیدی سوم و بسیار مهم این است که این گونه از بدن‌درد‌های مرتبط با سرطان معمولاً به طور خاص در نواحی مانند کمر یا بالای شکم نزدیک کبد یا در قسمت‌های خاصی از بدن مانند استخوان قرار دارند. همچنین هیچ عامل مستعد کننده یا سابقه‌ای از تروما یا بیماری وجود ندارد. این نوع بدن درد‌ها در صورت مداوم بودن باید به طور کامل بررسی شوند.

دکتر کاسبکار می‌گوید: اگر درد مداوم در کل بدن یا به‌طور خاص در ناحیه‌ای از بدن‌تان احساس می‌کنید، باید به جای مصرف دارو‌های مُسکن برای برطرف کردن موقتی آن، با مراجعه به پزشک متخصص، علت اصلی درد را شناسایی و روند درمان را آغاز کنید.

مطالعات نشان می‌دهد که سلامت عاطفی فرد می‌تواند بر تجربه درد تأثیر بگذارد. درک علت درد و یادگیری روش‌های موثر برای مقابله با آن می‌تواند کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد.

استراتژی‌های کلیدی مدیریت درد عبارتند از:

- دارو‌های ضد درد

- درمان‌های فیزیکی (مانند ماساژ، آب درمانی و ورزش)

- درمان‌های روان‌شناختی (مانند درمان شناختی رفتاری، تکنیک‌های آرام‌سازی و مدیتیشن)

- تکنیک‌های ذهن و بدن (مانند طب سوزنی)

دیگر خبرها

  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟
  • مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!
  • چگونه می توان از شر موهای ناخواسته گوش خلاص شد؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • ورزش درمانی برای رفع کف پای صاف